SEMP - Sociedad Española de Medicina Psicosomática logo

  Llibres

"La família. De relacions tòxiques a relacions sanes."  

  04/05/2015 11:00


“La família. De relacions tòxiques a relacions sanes”

Autora: Laura Rojas-Marcos

Aquest llibre fa un recorregut fàcil per aconseguir gaudir d'unes relacions familiars sanes, una cosa essencial per assolir la nostra pròpia estabilitat emocional, en la qual resulta fonamental que hi hagi una actitud correcta envers els components de la família i un interès a construir una bona relació entre els seus. integrants.

Per això, fa evident la necessitat de conèixer-nos i entendre'ns a nosaltres mateixos com a principi per conèixer i entendre els altres membres del nucli familiar.

Explica què és una família i reflexiona sobre la seva evolució històrica i etapes que hi transcorren. Manifesta que hi ha molts tipus de famílies i que aquestes són sistemes canviants molt influents en el desenvolupament de l'individu, i és sobretot un ambient didàctic durant tot el cicle vital.

Ens parla mitjançant alguns exemples com el dol, el poder, el diàleg intern, la mentida, la infidelitat, la dependència i les noves tecnologies al si del sistema familiar.

Distingeix entre diversos tipus de relacions que poden tenir els diferents integrants duna família, destacant el paper de les relacions tòxiques. Insisteix que tots som tòxics però hi ha persones que són especialment tòxiques, com els anomenats vampirs emocionals. Aquests solen fer servir el xantatge emocional, jutgen i culpen sense pietat i consumeixen l'energia fins a deixar les víctimes seques i buides.

Més cridaner resulta assenyalar que podem arribar a ser els nostres propis vampirs emocionals. Així que compte!

"Deixem de ser una persona tòxica quan prenem consciència dels propis sentiments i acceptem la nostra pròpia història", diu l'autora.

El llibre, fi, ens dóna consells per arribar a ser una família funcional: tenir una actitud positiva, no donar per fet tot, donar les “gràcies” i demanar les coses “si us plau” són fórmules màgiques d'amabilitat i hem de treure profit de això.

Compartir

image Este sitio web utiliza cookies propias y de terceros. Si continúas navegando consideramos que aceptas su uso. Acceptar Configurar