SEMP - Sociedad Española de Medicina Psicosomática

  Obituari

En Memòria de Dr. Vicente Arias Diaz 

  07/07/2020 12:34


En MemÒria del Dr. Vicente Arias DÍaz

Dra. Dolores Crespo

       Membre d'Honor de la SEMP  


El dia 5 de juny de 2020 rebem la trista notícia de la mort del nostre estimat amic i company, Vicente Arias Díaz. Metge, especialista en Medicina del Treball al Servei de Prevenció de Riscos Laborals de l'Hospital Universitario12 d'Octubre de Madrid, i vocal de la Junta directiva de lAsociación Española d'Especialistes en Medicina del Treball. Dins de la Sociedad Española de Medicina Psicosomática va ocupar diferents càrrecs dins de la Junta Directiva, sempre marcant una tendència de cordialitat i amabilitat envers tots els socis, la qual cosa el va fer ser un membre molt distingit i apreciat dins de la Societat.

Va ser una persona bondadosa, bon amic dels amics. Lluitador, que mai no va entendre el no com a resposta, un magnífic company, sempre disposat a donar un cop de mà a qui ho necessitava i un defensor de la Medicina del treball, amb especial dedicació a la salut dels metges, sempre amb una visió humanista i pscosomàtica .

El Dr. Arias ha tingut una estreta relació amb l'Ilustre Colegio Oficial de Médicos de Madrid (ICOMEM). Des de juny de 2001 a febrer de 2012, es va responsabilitzar, de forma altruista, de la Comisión de Ayuda y Prevención del Médico (CAYPAM) posteriorment va continuar com a membre col·laborador al Pla d'Atenció del Metge Malalt (PAIME) El novembre de 2018 va entrar a formar part de la Junta Directiva de l'Aula Lúdica de l'ICOMEM

Era membre de la Junta Directiva de l'Asociación Española d'Especialistas de Medicina del Trabajo (AEEMT) des del 2016 fins a l'actualitat. En aquesta associació ha tingut una llarga i activa trajectòria tant a nivell professional com a personal. Ha destacat el seu treball i entusiasme a promoure diferents activitats, en especial el seu impuls a l'organització dels grups funcionals de l'associació i de les Jornades d'Actualització de Vacunació a l'Àmbit Laboral. ".

Va ser cofundador i membre de la Comisión Ejecutiva de la Universidad Libre de Infantos Santo Tomás de Villanueva, on es va distingir per la seva infatigable activitat. Enamorat de la seva terra natal, el Campo de Montiel i la seva Almedina.


Trajectòria professional i mèrits acadèmics:

Es va llicenciar en Medicina a la Universidad Complutense de Madrid l'any 1975. Va completar aquests estudis amb els de Salut Pública, Gestió Sanitària i Prevenció de Riscos Laborals a la Universidad Autónoma de Madrid. A aquesta universitat també va cursar el Màster en Prevenció de Riscos Laborals, Seguretat i Salut en el Treball l'any 1984. El 1989 es va especialitzar en Gestió Hospitalària per l'EADA Business School.

Com a vocal de la Comissió Nacional d'Especialitat de Medicina Aeroespacial del Ministeri de Sanitat i Consum (1987-1991) va fer estudis i va participar en l'actualització del programa de formació dels metges especialistes en Medicina Aeroespacial a Espanya. Posteriorment va entrar a formar part de la Comissió Nacional de l'Especialitat de Medicina del Treball (1999-2001) del Ministeri de Sanitat i Consum. També va prestar els seus serveis com a tècnic assessor de Medicina de Trabajo y Prevención de Riesgos Laborales en el Servicio Madrileño de Salud.

Va tenir àmplia experiència hospitalària, inicialment a l'Hospital del Aire com a Cap del Servei de Prevenció. Posteriorment, va ostentar el mateix càrrec a l'Hospital General Universitario Puerta de Hierro. Es va incorporar al Servei de Prevenció de Riscos Laborals de l'Hospital Gregorio Marañón el febrer del 2007. L'abril del 2015, el Dr. Arias arribava a l'Hospital 12 de Octubre.

Entre els seus mèrits professionals, destaca la imposició de la Medalla d'Or del Fòrum Europa 2001 al mèrit professional, la Medalla d'Or 2013 de la Sociedad Castellana de Medicina y Seguretat del Trabajo i la Menció d'Honor dels Premis 2013 del Consell General de Relacions Industrials i Ciències del Treball. Va ser investit recentment Caballero de Yuste

No vam poder acompanyar-te a l'últim adéu per les estrictes mesures imposades per l'estat de confinament que estàvem patint a causa de la Pandèmia COVID 19.

Des de La Sociedad Española de Medicina Psicosomática, volem enviar el nostre més condol a les seves tres filles i la seva família en general, per una pèrdua tan sentida per tots nosaltres.


Descansa en Pau, estimat Vicente. Els teus companys socis de la SEMP, mai no t'oblidarem.